Protestantse Gemeente Vlieland

De kerkelijke gemeente op Vlieland

De protestantse gemeente Vlieland maakt deel uit van de Protestantse kerk in Nederland (PKN). Ze omvat echter veel meer mensen dan enkel de leden van deze kerk. De gemeente wil midden in de Vlielandse samenleving staan en werken vanuit de liefde van God voor mens en wereld. In de kerk voorzijde met praktijk fungeert het kerkgebouw vaak als eerste punt van contact.

Zoveel als mogelijk wordt de kerk opengesteld als ontmoetingsplek voor allen die op het eiland wonen en komen. Het is een huis om te bidden en te bezinnen, stil te zitten en te kijken, vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden, om elkaar te ontmoeten en te genieten van muziek en andere culturele activiteiten.

De toekomst tegemoet, zie Visie_Vlieland.pdf van 20 november 2020 dat tot stand is gekomen na gesprekken met de kerkeraad en verschillende eilanders van binnen en buiten de kerkelijke gemeenschap.

Elke zondagochtend is er een kerkdienst, mede door de hartelijke medewerking van predikanten en organisten van overal uit het land (zie onder kerkdiensten). Een kleine groep mensen, verenigd in kerkeraad en werkgroepen, houdt een omvangrijk en gevarieerd aanbod van activiteiten in stand.