Het beheer en het gebruik van de kerk ondergebracht bij de “Stichting Nicolaaskerk”

Het beheer en het gebruik van de kerk, anders dan het kerkelijk gebruik, is per januari 2021 ondergebracht bij de “Stichting Nicolaaskerk”. Deze stichting beoogt het behoud en onderhoud van het kerkgebouw voor de Vlielandse gemeenschap. De netto opbrengst van de te verwachten activiteiten worden uitsluitend gebruikt voor dat doel.

Deze stichting heeft een eigen bankrekening welke op generlei wijze is gekoppeld aan de activiteiten van de Protestantse Gemeente. De kerk blijft eigendom van de Protestantse Gemeente maar de “Stichting Nicolaaskerk” betaalt voor het gebruik van de kerk geen vergoeding aan de Protestantse Gemeente. De Stichting Nicolaaskerk heeft ook de beschikking over de subsidies en schenkingen die voor het onderhoud van het rijksmonument worden verkregen.

Klik hier om naar de website te gaan van De Stichting Nicolaaskerk

De Stichting Nicolaaskerk