Protestantse Gemeente Vlieland

Agenda uitgelicht: De engelen gaan weer bezoekjes brengen

De engelen gaan weer bezoekjes brengen
Al twee jaar waren verschillende engelen in de adventstijd en met Kerst hier op Vlieland actief. Onzichtbaar liepen zij door de gloppen en de straten om mensen te verrassen met een bezoekje in de vorm van een kleine attentie. En wat is dat op prijs gesteld. Niemand had op een bezoekje gerekend (misschien wel gehoopt) en toch kwam de engel langs. En een week later weer… en weer… tot de Kerst.
En wat hebben de engelen er een plezier aan beleefd. Eerst het bedenken van ‘wat zal ik dit keer brengen’ tot het stiekem door het donker gaan (of juist op een tijdstip dat je zeker wist dat de persoon waar je zijn moest, niet thuis zou zijn) om het weg te brengen.
Sommige engelen waren al aardig op leeftijd en konden niet snel wegrennen als er een hond aansloeg die hen zou kunnen verraden. Andere engelen waren nog zo jong en renden naar de brievenbus om snel weer terug naar huis te gaan. Vorig jaar deden ook engelen uit de Jutter mee!!!
Wij hopen dat ook dit jaar weer veel mensen (engelen én ontvangers) plezier gaan beleven aan ons engelenproject. Maar daar hebben wij jullie hulp bij nodig.

Engelen gezocht!!!
Wie wil kerstengel zijn en in de adventsweken en met kerst een ander anoniem verrassen (vijf keer dus én het is ook niet de bedoeling dat jij je bekend maakt als engel). Wanneer je je als engel aanmeldt krijg je nog precies uitgelegd hoe en wat én wat je kan meenemen op je bezoek. Ook een voorbeeld tekst die je de eerste keer bij je attentie kunt voegen. Iedereen kan een kerstengel zijn; volwassenen, kinderen, als gezin.

Wij zijn ook op zoek naar Ontvangers!!!
Weet jij iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Dat kunnen natuurlijk zieken en ouderen zijn of mensen die om wat voor reden weinig de deur uitkomen. Maar dat kan ook iemand zijn die heel veel werk verzet of waarvan jij vindt dat diegene gewoon eens iets extra’s verdient. Misschien juist diegene waar je niet zo snel aan denkt, of die niet zo op de voorgrond staat. Het kunnen zowel ouderen, jongeren als kinderen zijn. De doelgroep is iedereen.

Let wel!!! We beginnen dit jaar weer helemaal opnieuw. Iedereen die engel wil zijn moet zich weer opnieuw aanmelden. En we beginnen ook weer met een blanco lijst voor Ontvangers.

Aanmelden kan bij onze diakenen: Cathrien de Jong,  co.jong@planet.nl 06-12457917 of
Piety de Boer, deboerpiety@gmail.com 06-50557700
Graag met vermelding van je @-adres of telefoonnummer.
Aanmelden kan tot maandag 20 november. Dan hebben wij nog de tijd om engelen en ontvangers aan elkaar te koppelen. Als je je als engel aanmeldt nemen wij via de mail of telefoon contact met je op.

 

 

 

 

 

Andere nieuws: