De Rooms Katholieke parochie Vlieland (R.K.parochie)

De Rooms-Katholieke gemeenschap op Vlieland

Vlieland kent een kleine Rooms-Katholieke gemeenschap. Zij maken deel uit van de parochie St. Jacobus de Meerdere, waartoe ook de Rooms-Katholieke gelovigen van Terschelling (alsmede Dronrijp, Franeker, Harlingen en Sint Annaparochie) behoren.

Eens per maand is er een viering op Vlieland, op maandagavond, om 17.00u of om 19.30uur . De viering is ofwel een eucharistieviering ofwel een viering van woord en communie, waarin we als kleine gemeenschap elkaar ontmoeten. Ook u bent van harte welkom. In de zomermaanden vieren we in de Nicolaaskerk zelf en in de wintermaanden in de consistorie van de kerk, ook toegankelijk via de zijdeur.
Zie voor data het kastje naast de zijdeur van de kerk en op R.K._Vieringen_Vlieland_2019.pdf

Aanvragen huwelijk
Minimaal zes maanden (liefst een jaar) tevoren per mail aanvragen bij pastoor Marco Conijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  Aanvragen kunnen niet altijd worden gehonoreerd, bijvoorbeeld als er geen priester beschikbaar is. Vraag daarom in een vroeg stadium liever een datum onder voorbehoud aan!

Pastor
Heeft u andere vragen voor de Rooms-Katholieke gemeenschap? Neem dan contact op met pastor Drs. Susan G. Boukema-Koopman, pastoraal werker, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.