De Rooms Katholieke parochie Vlieland (R.K.parochie)

De Rooms-Katholieke gemeenschap op Vlieland

Vlieland kent een kleine Rooms-Katholieke gemeenschap. Zij maken deel uit van de parochie St. Jacobus de Meerdere, waartoe ook de Rooms-Katholieke gelovigen van Terschelling (alsmede Dronrijp, Franeker, Harlingen en Sint Annaparochie) behoren.

Op de derde maandag van de maand  is er een viering op Vlieland, van april t/m september om 19.30 uur,  de andere maanden om 17.00u.  De viering is ofwel een eucharistieviering ofwel een viering van woord en communie, waarin we als kleine gemeenschap elkaar ontmoeten. Ook u bent van harte welkom.

In de zomermaanden vieren we in de Nicolaaskerk zelf en in de wintermaanden in het gastenhuisje van de kerk, naast de pastorie. Informeer bij Anneke Roos als u wilt weten hoe u daar komt: 0562-451549. U kunt haar ook bellen over de doorgang van de bijeenkomsten in de coronatijd.

In 2021 :

19 apr; 17 mei; 21 juni;  19 juli; 16 aug; 20 sep; 18 okt; 15 nov; 20 dec.

Aanvragen huwelijk
Minimaal zes maanden (liefst een jaar) tevoren per mail aanvragen bij pastoor Marco Conijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  Aanvragen kunnen niet altijd worden gehonoreerd, bijvoorbeeld als er geen priester beschikbaar is. Vraag daarom in een vroeg stadium liever een datum onder voorbehoud aan!

Pastor
Heeft u andere vragen voor de Rooms-Katholieke gemeenschap? Neem dan contact op met pastor Drs. Susan G. Boukema-Koopman, pastoraal werker, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06-53 26 93 30.