Wie ben ik, theatervoorstelling op woensdag 20 oktober 2021

Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid
Hoe blijf je onder druk overeind, in de verhouding tot je geliefde, of als je komt te staan tegenover je eigen dood. Over deze menselijke vragen gaat deze toegankelijke voorstelling.

Bonhoeffer 2019 05 02 Podium Vlieland foto 2 persKees van der Zwaard verdiepte zich ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Protestantse gemeente Vlieland.

Plaats: Kerk Vlieland. Entree: € 10,00
Tijd: 20.30u