Publicaties

Kerkbel. Eens in de twee maanden verschijnt de Kerkbel, welke huis-aan-huis wordt bezorgd. Gasten kunnen een post- of een digitaal abonnement aanvragen bij de kerkenraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

2020:

Kerkbel_december_2020.pdf

Kerkbel_Vlieland_okt.pdf

Inlegvel kerkbel okt.-nov..pdf

Kerkbel_augustus-september.pdf

Kerkbel_juni.pdf

Kerkbel_april2020.pdf

Kerkbel_februari.pdf

 

In 2019:

Kerkbel_omslag_dec_2019.pdfKerkbel_decjan.pdf

Kerkbel_oktober.pdf

Kerkbel_aug_sept_web.pdf

Kerkbel_juni2019_web.pdf

Kerkbel_Vlieland_april_2019.pdf

Kerkbel_febr 2019.pdf

Onderstaande nummers zijn in 2018 veschenen: 

Kerkbel_dec_2018.pdf

Kerkbel_okt_nov._2018_pdf

Kerkbel_zomer_2018.pdf

Kerkbel_juni_2018_.pdf

Kerkbel_Maart_2018.pdf

Onderstaande nummers in 2017:

Kerkbel_december.pdf

Kerkbel_oktober.2017.pdf

Kerkbel_aug_sept_2017.pdf

Vlieland_juni.pdf

Vlieland_april.pdf

 

 

Uit vorige kerkbellen:


Overpeinzingen over een wonder op Vlieland

Het is zondagochtend, 19 juli 2010. Ik krijg mijn ogen moeilijk open, maar het moet ongeveer kwart over zeven zijn, want vaag heb ik Willem Stel weghoren rijden voor zijn ronde over het strand. Hondsvroeg dus, vooral omdat ik gisteravond weer niet in bed kon komen. Maar slapen lukt niet meer, een vageonrust belet me om weer in te dutten. Waarom lig ik eigenlijk te luisteren of het regent? Ach, natuurlijk. Vandaag de eerste openluchtdienst van het seizoenen we zijn er van uit gegaan dat die net als de voorgaande jaren wel weer binnen zal zijn. Tenzij het Vlielandse weer ons opnieuw verrast. Precies om acht uur sta ik buiten, het is droog en niet koud. Stipt op tijd is Piet Bakkerer ook. “De buienradar geeft aan dat het vanochtend helemaal droog zal zijn”, zegt hij. Dus toch maar buiten? Dus toch maar buiten, op naar de pastorietuinvan het Armhuis.

Oei, dat wordt nog even aanpoten. Stoelen uit de kerk,tafel, kaarsen, lezenaar en liever niets vergeten, zeker niet in deze voor mij eerste openluchtdienst. Gelukkig hoef ik niet voor te gaan, dat weet ik nogwel. En gelukkig pakken de vroegkomers meteen mee aan. Zitten kunnen we in elk geval. Maar ook iets horen?

Dubbel oei, wie zou de geluidsinstallatie regelen? Het heeft geen zin naar iemand anders te kijken, want dat moest ik doen. Maar ja, het zou waarschijnlijk toch regenen en dan zouden we in de kerk blijven en waarom iets organiseren wat toch niet hoeft en … zovoort. Goed, excuses te over, maar excuses versterken geen geluid; daar zal mijn collega niet blij mee zijn. Dan maar de mensen van de fanfare lief aankijken en hopen dat er nog iets te regelen valt. Onderhet mompelen van iets dat verdacht veel lijkt op “U wordt bedankt, met dat mooie weer”, haast ik mij van de kerk naar de muziekgroep die al in de tuin zitten oefenen.

Afijn, om een kort verhaal nog korter te maken: In adembenemend tempo gaat het van de één naar de ander en om tien uur staat de geluidsinstallatie van de fanfare opgesteld en werkt ze ook nog. In het prachtige licht van de warme zon hebben die ochtend meer dan 100 mensen een goede viering. Mede dankzij mensen die als het er op aankomt niet moeilijk doen, maar aanpakken. En al tijdens de kerkdienst dacht ik: “Het minste wat ik kan doen, is dat voor het voetlicht halen”. Bij dezen dus. En van harte bedankt.

Frans Weeda

Contact Kerk

06-22801607 dhr. S.J. van der Kooij scriba@protestantsegemeentevlieland.nl