Paastijd

Op Witte Donderdag, 13 april en op Goede Vrijdag, 14 april, beide om 20.00 uur, op Stille Zaterdag 15 april om 22.30 uur en op eerste Paasdag om 10 uur worden vieringen gehouden die iedereen kan bijwonen.

Paaspelgrimage

Van donderdag 13 april tot en met maandag 17 april 2017 wordt er voor de tweede keer een Paaspelgrimage gehouden.

De paasperiode is een bijzondere tijd, helemaal als je die met anderen doorbrengt op het mooie eiland Vlieland en dat doet als pelgrim, stap voor stap, van dag tot dag.

Het autoluwe Vlieland, met zijn prachtige zeventiende-eeuwse kerk, is dé plek voor stilte, wandelingen, gesprekken en de rituelen waarmee we van Witte Donderdag naar Pasen gaan. Tijdens de Pelgrimage worden er vieringen gehouden, maar er is ook tijd voor uzelf. Daarnaast worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals film, samen eten, meditatie en het bewust worden van wat pelgrimeren is. Er is ook aandacht voor kunst en uiteraard veel contact met de natuur.

Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee. De begeleiding is in handen van Frans Weeda, predikant op Vlieland en Aart Mak, predikant van Kerk zonder Grenzen. Een aantal eilanders zal de groep pelgrims graag wegwijs maken of op onderdelen meedoen.

Wanneer:  Van donderdag 13 april tot en met maandag 17 april 2017

Prijs:         € 299,-.

Dit is inclusief 4x overnachting in B&B Torenzicht * 4x ontbijt * 4x lunchpakket * 3x diner. En exclusief: 1x diner * reiskosten naar Harlingen * boot naar Vlieland (www.rederij-doeksen.nl). Let op: mocht u een tweepersoonskamer voor u alleen willen, dan geldt een meerprijs van € 100.

Inschrijving: Stuur een mail met uw adresgegevens naar Piety de Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U ontvangt van ons antwoord, een aantal praktische gegevens en het verzoek een aanbetaling van € 100 te doen. Na ontvangst van dat bedrag is uw aanmelding definitief. Mocht u zich nadien terugtrekken dan krijgt u niet uw geld terug. Een annuleringsverzekering is daarom zeer aan te bevelen. Stuur eventuele dieet- en andere wensen mee, dan kunnen wij deze in behandeling nemen. Mobiliteit voor de pelgrimagewandeling op zaterdag is noodzakelijk; een alternatief programmaonderdeel behoort tot de mogelijkheden.

Half maart 2017 ontvangt u het definitieve programma en alle overige gegevens.

Meer informatie: Frans Weeda, tel. 0562-85 05 18, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aart Mak, tel. of 06-47 76 10 30, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de Facebookpagina: Paaspelgrimage Vlieland

Contact Kerk

0562-850518 ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl
0562-451573 dhr H. van Keulen scriba@protestantsegemeentevlieland.nl