Activiteiten van anderen in de kerk van Vlieland

De optredens van het Vlielander Zeemanskoor zijn vanwege de coronamaatregelen tot nader order afgelast.
 
 
Bonhoeffer-voorstelling uitgesteld:
De voorstelling, die plaats zou vinden op zaterdag 2 mei 2020, vanwege 75 jaar bevrijding is uitgesteld naar 3 mei 2021. 

De muziektheatervoorstelling "Bonhoeffer - Wie ben ik",  uitgevoerd door Kees van der Zwaard volgt Bonhoeffer op zijn zoektocht, Roosmarijn Tuenter componeert en improviseert op haar altviool een tegenstem.

Bonhoeffer 2019 05 02 Podium Vlieland foto 2 persBonhoeffer – Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiept Kees van der Zwaard zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zal zij als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Plaats: Podium Vlieland
Tijd: 20.30u