Activiteiten van anderen in de kerk van Vlieland

Het Vlielander Zeemanskoor treedt regelmatig in onze kerk op, ten genoege van gasten en eilanders, en ter financiële ondersteuning van het kerkgebouw
Deze concerten beginnen om 20.30 uur. De kerk is open vanaf 20.00 uur.
Het Zeemanskoor is gratis toegankelijk, maar uw waardering kunt u na afloop omzetten in een welkome bijdrage ten behoeve van het restauratiefonds van het kerkgebouw.
 
In 2020 op:
maandag 29 juni
maandag 27 juli
maandag 24 augustus
woensdag 14 oktober
maandag 28 december
zeemanskoor_2_large.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bonhoeffer zaterdag 2 mei 2020, 75 jaar bevrijding.

Niet in de kerk, maar in Podium Vlieland wordt op 2 mei 2020 Bonhoeffer - Wie ben ik, uitgevoerd, een muziektheatervoorstelling. Kees van der Zwaard volgt Bonhoeffer op zijn zoektocht, Roosmarijn Tuenter componeert en improviseert op haar altviool een tegenstem.

Bonhoeffer 2019 05 02 Podium Vlieland foto 2 persBonhoeffer – Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiept Kees van der Zwaard zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Plaats: Podium Vlieland
Tijd: 20.30u