Protestantse Gemeente Vlieland

Stilte Cirkel

Stilte Cirkel
In de adventsweken zal op woensdagmorgen in de kerk een Stilte Cirkel worden gehouden.
Van oudsher is de adventstijd (vier weken voor Kerst) een tijd van inkeer en bezinning, van wachten en verwachten, van stil worden. De cirkel verwijst naar de adventskrans; iedere week komt er een licht bij – zo leven wij vanuit het donker naar het licht, naar de geboorte van het kind toe.
Deze vier weken staan vier vrouwen centraal in onze Stilte Cirkel. Vrouwen waar het leven niet vanzelf gaat. Hun leven lijkt te stoppen en toch gaat in hen de toekomst door.
In de Stilte Cirkel zitten wij in een kring (op stoelen) en we zijn stil. Het is dus geen gespreksgroep – we gaan ook niet praten.
Er wordt alleen gesproken door degene die de leiding heeft (dat zal ik, de predikant, zijn). Je wordt uitgenodigd je gedachten te ordenen en gestelde vragen in jezelf te onderzoeken. Ik zal gebruik maken van verschillende (heel laagdrempelige) meditatievormen.
Iedereen is welkom. Het is niet noodzakelijk alle kerken te komen. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren. Als je interesse hebt of nieuwsgierig bent of denkt ‘dit is misschien wel iets voor mij’ – kom dan gewoon.

Waar en wanneer?
Woensdagmorgen 30 november
en 7, 14 en 21 december van 10.30 – 11.15 uur in de Nicolaaskerk.
Voor wie wil drinken we na afloop koffie of thee met elkaar.
We kunnen dan wat ervaringen uitwisselen en ik hoor dan ook graag wat jullie anders willen of juist fijn vinden.
Nog een tip: Trek warme kleren aan en neem een warm dekentje of fleece mee.

Zou je graag mee willen doen maar kan je niet op dit tijdstip, of kan je alleen op een avond, laat het mij dan weten. Als er meer mensen zijn kunnen we misschien een 2de groep maken. Neem gerust contact met mij op: Anne-Mieke 06-57490586.

 

 

Andere activiteiten: