wereldgebedsdag 2017De jaarlijkse viering van de Wereldgebedsdag wordt altijd op de eerste vrijdag van maart gehouden, in 2017 dus op vrijdag 3 maart.  De viering op Vlieland begint om 16.30 uur in de kerk. Iedereen kan meedoen. Met ongeveer 20 mensen zit men in een kring rond een aantal kaarsen en een bloemschikking.  Een paar mensen uit de groep lezen om beurten teksten voor afgewisseld met het samen zingen van de liederen. De liturgie voor 2017 is gemaakt door het werelgebedsdagcomité uit de Filippijnen en heeft als thema Eerlijk!?
 
Wereldgebedsdag heeft een lange traditie: in 1887 riepen Amerikaanse vrouwen op tot een gebedsdag in hun land. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed waaraan door 170 landen wordt deelgenomen. Al sinds 1929 wordt ook in Nederland deze internationale dag gevierd. Om onze gebeden ook praktisch ten uitvoer te brengen, wordt geld voor diverse doelen ingezameld. Het collecte doel is voor het land dat de liturgie heeft gemaakt.

zie ook:  www.wereldgebedsdag.nl  

PalmpasenOp de zondag vóór Pasen vieren we Palmpasen. Kinderen komen dan even voor 10 uur met een versierde palmpaasstok de kerk binnen. Bij de aanvang van de dienst lopen ze een rondje door de kerk, en vervolgens gaan ze in optocht begeleid door enkele leden van de Fanfare naar De Uiterton, waar een aantal ouderen wonen en verzorgd worden.
De stokken worden op de woensdagmiddag voorafgaand aan Palmpasen versierd in de Vliering, in de brede school De Jutter aan de Lutinelaan.

 

Op Witte Donderdag, 13 april en op Goede Vrijdag, 14 april, beide om 20.00 uur, op Stille Zaterdag 15 april om 22.30 uur en op eerste Paasdag om 10 uur worden vieringen gehouden die iedereen kan bijwonen.

Paaspelgrimage

Van donderdag 13 april tot en met maandag 17 april 2017 wordt er voor de tweede keer een Paaspelgrimage gehouden.

De paasperiode is een bijzondere tijd, helemaal als je die met anderen doorbrengt op het mooie eiland Vlieland en dat doet als pelgrim, stap voor stap, van dag tot dag.

Het autoluwe Vlieland, met zijn prachtige zeventiende-eeuwse kerk, is dé plek voor stilte, wandelingen, gesprekken en de rituelen waarmee we van Witte Donderdag naar Pasen gaan. Tijdens de Pelgrimage worden er vieringen gehouden, maar er is ook tijd voor uzelf. Daarnaast worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals film, samen eten, meditatie en het bewust worden van wat pelgrimeren is. Er is ook aandacht voor kunst en uiteraard veel contact met de natuur.

Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee. De begeleiding is in handen van Frans Weeda, predikant op Vlieland en Aart Mak, predikant van Kerk zonder Grenzen. Een aantal eilanders zal de groep pelgrims graag wegwijs maken of op onderdelen meedoen.

Wanneer:  Van donderdag 13 april tot en met maandag 17 april 2017

Prijs:         € 299,-.

Dit is inclusief 4x overnachting in B&B Torenzicht * 4x ontbijt * 4x lunchpakket * 3x diner. En exclusief: 1x diner * reiskosten naar Harlingen * boot naar Vlieland (www.rederij-doeksen.nl). Let op: mocht u een tweepersoonskamer voor u alleen willen, dan geldt een meerprijs van € 100.

Inschrijving: Stuur een mail met uw adresgegevens naar Piety de Boer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). U ontvangt van ons antwoord, een aantal praktische gegevens en het verzoek een aanbetaling van € 100 te doen. Na ontvangst van dat bedrag is uw aanmelding definitief. Mocht u zich nadien terugtrekken dan krijgt u niet uw geld terug. Een annuleringsverzekering is daarom zeer aan te bevelen. Stuur eventuele dieet- en andere wensen mee, dan kunnen wij deze in behandeling nemen. Mobiliteit voor de pelgrimagewandeling op zaterdag is noodzakelijk; een alternatief programmaonderdeel behoort tot de mogelijkheden.

Half maart 2017 ontvangt u het definitieve programma en alle overige gegevens.

Meer informatie: Frans Weeda, tel. 0562-85 05 18, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aart Mak, tel. of 06-47 76 10 30, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de Facebookpagina: Paaspelgrimage Vlieland

img 1337268580 218 lgDonderdag 25 mei 2017 is het Hemelvaartsdag. Op Vlieland wordt die gevierd met een wandeling door duin en bos. Het begint in de kerk om 10.00 uur, dan wordt er gewandeld naar een plek voor een moment van bezinning en men eindigt weer in de kerk met koffie en thee.

Op een nog te bepalen zondag in de zomer wordt er in de diaconietuin achter het Armhuis een openluchtdienst, ook wel tuindienst genoemd,  gehouden. Zie in het fotoalbum op deze website de tuindienst  Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de kerk; de grote deuren blijven dan tijdens de dienst open.

Kerstperiode, alle diensten door ds F.H.Weeda, Vlieland4e_advent.jpg
Kerstavond, 24 december, Kerstnachtdienst om 22.30 uur, met vanaf 22.15 uur samenzang.
Eerste Kerstdag, 25 december, Kerstdienst om 10.00 uur.

Oudejaarsavond, 31 december, gedachtenisdienst om 19.30 uur. Eilanders en gasten worden uitgenodigd de namen van overleden dierbaren door te geven om genoemd te worden.

Op zondag 31 december 2017 wordt er ook om 10 uur een ochtenddienst gehouden.

R.K. vieringen. Gedurende het hele jaar op de derde maandag van elke maand in de kerk om 19.30 uur. Pastor: Susan Boukema, 058 2661981; 06 53269330; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eredienst vanwege de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. SAMENKOMSTEN VLIELAND

Op Vlieland zullen dit jaar samenkomsten van de Geref.kerk (vrijgemaakt) DV gehouden worden op de zondagen van 9 juli t/m 27 augustus 2017 in de Nicolaaskerk van de PKN Gemeente op Vlieland.
De aanvangstijd is: 17:15 uur
Broeders die willen voorgaan kunnen contact opnemen met ondergetekende

Nadere informatie kunt u inwinnen bij:

Joop van den Akker
Canadawegje 1
9983 RE Roodschool
0596 516094
06 13877767

Contact Kerk

0562-850518 ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl
0562-451573 dhr H. van Keulen scriba@protestantsegemeentevlieland.nl