Trouwen en huur

Huur gebouw

U kunt het kerkgebouw per dagdeel huren voor een huwelijk of voor een andersoortige bijeenkomst. De prijs voor een dagdeel is € 385; u kunt uw verzoek per email richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
 

Kerkelijk huwelijk

Een kerkelijke inzegening van uw huwelijk door de predikant van Vlieland kost € 885,00. Dit is inclusief de diensten van de predikant, huur gebouw, ouderling van dienst en huwelijksbijbel. huwelijk.jpg

Wanneer u alleen het kerkgebouw wilt huren, en uw eigen predikant de huwelijkssluiting verricht, kost dat € 385,00.

Voor het begeleiden door een organist betaalt u € 65. Indien bijzondere liederen moeten worden gespeeld waarvoor extra muziek en instudeertijd nodig is, kan de prijs verhoogd worden. Wij wijzen u er op dat onze gemeente geen eigen organist heeft en afhankelijk is van organisten van de wal.

De kosten voor de predikant en organist zijn de adviesprijzen van de Protestantse kerk in Nederland (PKN).
Wanneer u kiest voor onze predikant, realiseert u zich dan dat u dan een paar maanden tevoren naar Vlieland zult moeten komen voor een kennismakingsgesprek.

Voor leden van de kerkelijke gemeente Vlieland gelden andere prijzen.

Burgerlijk huwelijk

Op 9 maart 2009 heeft de gemeenteraad van Vlieland de kerk aangewezen als lokatie waar een huwelijk voor de wet mag worden voltrokken. Daarmee krijgt Vlieland ook een trouwlokatie waar maximaal 200 mensen de plechtigheid bij kunnen wonen.

De huur van het kerkgebouw kost € 385,00. De burgerlijke gemeente heft daarboven leges. Naar de hoogte daarvan dient u bij de burgerlijke gemeente te vragen. U informeert bij bovenstaand adres of de kerk vrij is, en u legt de huwelijkssluiting vast bij de gemeente Vlieland.

Kosten burgerljk en kerkelijk huwelijk tesamen en aaneengesloten:

Wanneer u zowel het burgerlijk huwelijk als het kerkelijk huwelijk aaneengesloten in de kerk wilt laten voltrekken en inzegenen, dan rekent de kerk € 385, (resp. € 885, wanneer de Vlielandse predikant de huwelijksdienst doet), plus € 50 voor de gastvrouwen, die u zowel tevoren als tijdens de huwelijkssluiting terzijde staan.

Reservelocatie:
Het kerkgebouw kan niet gereserveerd worden als reserve locatie i.g.v. slecht weer. 

Contact Kerk

0562-850518 ds F.H. Weeda fhweeda@home.nl
0562-451573 dhr H. van Keulen scriba@protestantsegemeentevlieland.nl