Wo 26 juli Trio Sint Petersburg viool, cello en piano

2017 07 26 trio st PetersburgTrio Sensibility uit het Russische Sint-Petersburg dat vorig jaar met bijzonder veel succes optrad in de Vlielander Nicolaaskerk komt opnieuw naar het eiland!
Dit concert wordt net als vorig jaar in samenwerking met The International Holland Music Sessions georganiseerd.
Trio Sensibility bestaat uit Polina Krasovskaya, viool, Daria Zemskaya, cello en Andrei Reshetnik, piano. Zij studeerden alle aan het wereldberoemde Rimsky-Korsakov Conservatorium in Sint-Petersburg waar ook beroemdheden als Tschaikovsky, Prokofiev, Shostakovich en Valery Gergiev studeerden. Celliste Polina Zemskaya speelt inmiddels in het beroemde orkest van het Mariinsky-Theater waar Gergiev de dirigent van is.
Voor het concert op Vlieland heeft het Trio een zeer aantrekkelijk programma samengesteld. Gespeeld worden het Trio in C groot Hob. XV 27 van Joseph Haydn, het grote Trio nr. 2 in e kl.terts opus 67 van Dmitry Shostakovich en van Franz Schubert diens Trio voor piano, viool en cello in Es gr. Terts opus 100.
Heel bijzonder om dit bijzonder getalenteerde Trio jonge Russische musici een dag na hun aankomst uit Rusland op Vlieland te gast te hebben!
www.tihms.com; www.conservatory.spb.ru

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl