Wo 19 juli Frederic Voorn, pianorecital

Frederic Voo2017 07 19 Frederic Voornrn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is pianist (afgestudeerd aan de Conservatoria van Amsterdam en Utrecht UM), maar daarnaast ook componist en programmamaker voor NPO Radio 4 waar hij op zaterdagmiddag het bekende programma Pianistenuur presenteert. Ook dirigeert hij een tweetal koren, schrijft artikelen over muziek en werkt hij aan een boek over de geschiedenis van de piano en pianisten.
Als solist geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland en maakte hij meerdere concertreizen (o.a. naar België, Spanje, Zwitserland, Engeland, Rusland en de V.S.) waarbij hij concerteerde in beroemde concertzalen.
Frederic bracht meerdere CD’s uit waaronder één (de laatste) met eigen werk.
Tevens zijn er CD’s met hoogtepunten uit de pianoliteratuur, werken van Haydn en een CD geheel volgespeeld met Nocturnes. Van deze Nocturnes gaat Frederic op Vlieland een aantal spelen, o.a. van Chopin, Tchaikofsky, Glinka, Field en Alkan. Daarnaast staat zijn eigen Pianosonate geprogrammeerd.
Frederic Voorn die in Amsterdam woont bespeelt op Vlieland de fraaie Yamaha C-5 vleugel van de Nicolaaskerk. www.fredericvoorn.nl

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl