2017 07 10 James Oesi alleeni

Misschien gezien bij Podium Witteman? James Oesi, contrabassist, afkomstig uit Johannesburg,  studeerde aan beroemde conservatoria in New York, Moskou en Den Haag. In 2009 kwam hij naar Den Haag en is sindsdien een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziek.

Pianiste Andrea Vasi en James Oesi spelen sonates, oorspronkelijk voor cello en piano, van Beethoven, Brahms en César Franck.

2017 07 19 Frederic VoornFrederic Voorn is behalve pianist ook componist en programmamaker voor NPO Radio 4 waar hij op zaterdagmiddag het bekende programma Pianistenuur presenteert. Ook dirigeert hij een tweetal koren, schrijft artikelen over muziek en werkt aan een boek over de geschiedenis van de piano en pianisten.

 

2017 08 16 Shunske Sato en Shuann Chai

Eénmaal per jaar komt dit echtpaar naar Vlieland, het eiland dat hun harten gestolen heeft. Sato die behoort tot de beste violisten ter wereld, is concertmeester bij het Orkest van de Nederlandse Bach Vereniging en Concerto Köln en hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Shuann Chai doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is artistiek leider van het Fortepianofestival Zaandijk.

2017 09 16 Shandiz ensemble

Liefde, verlangen en verdriet zijn de belangrijkste thema’s, maar ook verzet en opstandigheid zijn aanwezig in de Iraanse Folk Songs en Old Songs die Shandiz vanavond ten gehore brengt. De musici van Shandiz zijn zangeres Mehrnaz Saheli, pianist Hamid Tabatabaei en cellist Imre Keblušek.

2017 10 14 Prinsengracht Piano Quartet 2

Het Prinsengracht Piano Quartet bestaat uit de Spaanse meesterpianist Carlos Guerrero, violist Jacob Plooij, altvioliste Kyra Philipi en Florien Hamer die de cello bespeelt.

Zij spelen een afwisselend programma met pianokwartetten van Mozart, de Spaanse componist Turina, Fauré en Piazzolla.

Contact concerten

Otto Roelofsen, Harlingerweg 27, 8821 LE Kimswerd
0517-642141 / 06-30873617; o.roelofsen@hetnet.nl